duminică, 9 decembrie 2012

Cupa de Iarna TNT- Decembrie-2012

























Cupa de iarna TNT.Gazdele, invingatoare in premiera! LPS Bacau, liderul absolut al fotbalului juvenil bacauan!

Sambata, baza sportiva TNT Bacau a gazduit intrecerile celei de a II-a editii a Cupei de iarna la minifotbal pentru copiii nascuti in 2001 – 2oo2 si 2003 – 2004. Gazdele s-au straduit sa ofere conditiile cele mai bune micutilor fotbalisti, insa au fost tradate de…tehnica! Cel putin pana spre finalul competitiei, in “balon” era la fel de frig ca afara, numai ca nu incepuse sa ninga, iar peretii “balonului” erau acoperiti de o crusta de gheata. Cert este ca mai mult au tremurat de frig parintii si oficialii decat participantii la turneu, care au evoluat unii in tricouri cu maneca scurta, altii in bluze de trening. Dupa cum ne-a declarat unul dintre organizatori, instalatia de caldura fusese pornita inca de vineri, insa…Ceeea ce trebuie remarcat este faptul ca reprezentanta gazdelor, la grupa 2003 – 2004, pregatita de prof. Florin Ganea, a reusit prima performanta  pentru acest club, castigand, dupa lovituri de departajare, finala de la aceasta categorie de varsta. Este un succes care ii indeamna pe cei din conducerea TNT sa continue si sa persevereze. Insa lucruri la fel de frumoase se pot spune si despre echipa 2001 – 2002, pregatita de prof. Giani Capusa, care a reusit, in multe momente, sa se ridice la nivelul adversarilor, dovedind ca si aici s-au inregistrat progrese vizibile. Partea leului a luat-o, din nou, LPS Bacau, prof. Codrin Mindirigiu, ajutat la acest turneu de prof. Mihai Balc. LPS Bacau a participat cu doua echipe repartizate in doua grupe diferite si putin a lipsit ca finala turneului la categoria de varsta 2001 – 2002 sa se dispute intre cele doua echipe ale LPS! Cert este ca, si la acest turneu, copiii pregtatiti de prof. Codrin Mindirigiu au dovedit ca sunt cei mai buni din judet, incepand de la categoriile varsta 2000 si terminand cu 2004, fie ca ei joaca pentru LPS sau pentru SC Bacau. Pentru ca, nu intamplator, o echipa s-a calificat pentru a doua oara consecutiv la turneul semifinal al Cupei “Hagi Danone”, iar alta conduce detasat in campionatul judetean, cu mentiunea ca nu a primit niciun gol de-a lungul partidelor disputate in turul campionatului! La categoria de varsta 2001 – 2002, in prima grupa au evoluat INTER Bacau, CSS Pascani, LPS I Bacau si Viitorul Focsani, iar in cea de a doua, TNT, Aerostar Bacau, LPS II si Ceahlaul Piatra Neamt. LPS I a castigat toate partidele, 3 – 0 cu INTER Bacau, 4 – 1 cu Viitorul Focsani si 3 – 0,cu CSS Pascani, calificandu- se in finala mare, unde a intalnit Aerostar Bacau. LPS II a castigat cu 4 – 1 cu TNT, 4 – 1 cu Ceahlaul, dar a pierdut cu nesansa partida cu Aerostar, cu 0 -1, ratand calificarea in finala mare, dar calificandu-se in cea mica, unde a dispus cu 4 – 2 de INTER Bacau. In finala mare, LPS I Bacau a facut spectacol cu Aerostar, castigand cu un scor de… tenis, 6 – 3!
Cateva lucruri inedite, petrecute in balonul de la TNT, au atras atentia spectatorilor. In primul rand, crusta de gheata de pe pereti, care, la un moment dat a inceput sa se topeasca, si parca incepuse…ploaia! Apoi, prof. Mihai Balc, care s-a ocupat de LPS II,  ne-a dat emotii tuturor dupa primul meci castigat cu TNT, unde a intors scorul de la 0 – 1 la 4 -1, i s-a facut rau si a fost transportat cu masina SMURD la UPU, unde i s-a administrat un tratament de catre doctorul Salbatecu, dupa care s-a intors la sala! Am remarcat aparitia pe firmamentul fotbalului bacauan a unei noi echipe, INTER, care, din cate am aflat, nu este alta decat fostul… FCM Bacau!  Cristian Mindirigiu, care a evoluat la ambele grupe ale LPS, a reusit performanta mai putin obisnuita, de a inscrie in ambele finale disputate, in cea mica cu un sut violent de la vreo zece metri, iar in finala mare a pecetluit scorul final marcand spectaculos printr-o lovitura cu capul! La partide au asistat, fiind implicati direct, fostii mari fotbalisti ai Bacaului, Cristi Ciocoiu si Marius Croitoru. Implicati pentru ca Robert Ciocoiu, fiul lui Cristi, joaca la LPS si face progrese de la o zi la alta, iar David Croitoru (LPS Bacau), unul dintre cei mai buni portari ai turneului, este fiul lui Marius, care,  in pauze, isi antrena propriul copil! Pe marginea terenului, facea zambre angajatul ISUJ Bacau, Ciprian Hudres, care nu-si ierta deloc fiul, pe care colegii il striga “vitamina”! Si un regret. Pacat de eforturi, pacat de turneu, daca nu s-a reusit macar ca, la festivitatea de premiere, copiii sa primeasca o simpla…eugenie! Nu de alta, dar de-abia trecuse Mos Nicolae! Anul trecut, cica dulciurile fusesera uitate in portbagajul masinii unuia dintre organizatori, anul acesta, probabil, in portbagajul… lui Mos Nicolae! Toate echipele participante au platit o taxa de inscriere, pe langa costul unei mese. Nu s-a gasit un leu de copil pentru, repetam, macar o eugenie?! Ni s-a spus ca n-au fost sponsori. Era si normal, anul trecut au fost, dar dezgustati de gestul organizatorilor, care n-au oferit nimic din contributia lor copiilor, anul acesta au dat cu flit invitatiei de a sponsoriza turneul. E nevoie sa dam nume? Sa fi costat atat de mult arbitrajul?
Echipele LPS au fost alcatuite din portarii  David Croitoru,  Meluta Tudor si  Vladut Tirisca si din jucatorii  Andrei Huders, Vlad Ghinet, Leonard Hilitanu, Marius Ardeleanu, Bogdan Otelita, Cristian Mindirigiu, Luca Popa, Fabiano Panaite, Marian Prentu, Marian Morosanu, Raducu Mastacan, Robert Ciocoiu si Stefan Cucu.